Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιμένει ο Πέτσας παρά τον συνωστισμό στις εκκλησίες: «Η στάση της Εκκλησίας...

Επιμένει ο Πέτσας παρά τον συνωστισμό στις εκκλησίες: «Η στάση της Εκκλησίας είναι πολύ υπεύθυνη το τελευταίο διάστημα»

266
0

Ερώτηση για τους ιερείς χωρίς μάσκα και τις εικόνες συνωστισμού στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ότι “κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων και είναι ευθύνη όλων να τηρούμε τις οδηγίες που δίνουν οι ειδικοί και θεσπίζει η κυβέρνηση”.

Ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά επίσης ότι «η μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας είναι ότι κατάφερε να πείσει τους πολίτες σε συντριπτική πλειοψηφία να τηρούν τα μέτρα. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, πρέπει να κυβερνήσουμε ανθρώπινες κοινωνίες. Δεν λειτουργούν όλοι σε συνθήκες εργαστηρίου, δεν ακολουθούν όλοι τα μέτρα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη, συνεχώς θα κάνουμε έκκληση γιατί είναι προς το καλό της κοινωνίας να ακολουθεί τα μέτρα που συστήνονται για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Επομένως δεν είναι μόνο η προσέλευση στην εκκλησία, είναι σε οποιαδήποτε συνάθροιση που χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε πολλές φορές το μήνυμα προκειμένου να γίνει συνείδηση στους πολίτες να αποφύγουν το συγχρωτισμό», ενώ πρόσθεσε ότι «η στάση της Εκκλησίας είναι πολύ υπεύθυνη όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα».


Πηγή: timesnews.gr