Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίθεση με απειλητικά μηνύματα στο γραφείο της Κεραμέως – Ταραντίλης: Οι αλλαγές...

Επίθεση με απειλητικά μηνύματα στο γραφείο της Κεραμέως – Ταραντίλης: Οι αλλαγές στα ΑΕΙ θα προχωρήσουν

303
0

Επίθεση με τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο εξαπέλυσαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Χαλάνδρι.

Πέταξαν τρικάκια ενώ θυροκόλλησαν και κείμενο με το οποίο ζητούν να μην προχωρήσει η συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το επεισόδιο αποδίδεται στην κινητικότητα που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα οι ομάδες των αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Ταραντίλης τόνισε: «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».

Κεραμέως: Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας

Μετά την επίθεση στο γραφείο της, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιου που αξίζει στα παιδιά μας.

«Παρέμβαση» απόψε στο πολιτικό μου γραφείο …από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας», έγραψε η υπουργός Παιδείας.


Πηγή: timesnews.gr