Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, υπεύθυνης Κοινοβουλευτικού Τομέα Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής

«Μια ακόμη «ανακοίνωση μέτρων στήριξης» των Δήμων και των Περιφερειών προστέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος ισχυρίζεται, ότι γενναιόδωρα δίνει εκτάκτως 60 ολόκληρα εκατ. Ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται στους ΟΤΑ, εν μέσω πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα, δεν φθάνουν ούτε για…ζήτω, αυτονόητα ερωτήματα και πάλι προκύπτουν:

• Σε ποιους δήμους και Περιφέρειες δίνονται τα χρήματα αυτά;

• Με ποια κριτήρια;

• Για ποιες συγκεκριμένες «ανάγκες»;

• Πώς κρίνεται ποιος δήμος ή Περιφέρεια έχει αυξημένες ανάγκες και από ποιον κρίνεται;

• Συμμετέχουν τα ΔΣ της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ στον προγραμματισμό των έκτακτων ενισχύσεων του Υπουργείου και έχουν λόγο στις κατανομές;

Επιπλέον, ο κ Θεοδωρικάκος, προέτρεψε τους Δήμους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις που πλήττονται, να στηρίξουν την ιδιωτική οικονομία (sic!), να χαρίσουν τα δημοτικά τέλη στις επιχειρήσεις που έκλεισαν (τί να λάβεις άλλωστε, παρά του μη έχοντος;) και να προσλάβουν το αναγκαίο προσωπικό με τα νέα 8μηνα.

Θυμίζει την ιστορία με τον αυτοκράτορα που καλεί τους εκατοντάδες υπηκόους του για να τους κάνει το τραπέζι, σε καιρό πείνας – και ενώ όλοι αναμένουν με κομμένη την ανάσα μια αξιοπρεπή μερίδα φαγητού, εμφανίζεται ένα …κοτόπουλο στη μέση του μεγάλου δίσκου, για να χορτάσει τον κόσμο όλο!

Τόσο απλά…

Πολύ πιο σύνθετα όμως, είναι όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει η Αυτοδιοίκηση, ένας πραγματικά καθοριστικός πυλώνας αντιμετώπισης της πανδημίας, που ρίχνεται και πάλι στη μάχη του δεύτερου κύματος, με μια σφεντόνα και λίγα χαλίκια, απέναντι στα πολυβόλα της πανδημίας.

Και συνεχίζουν να επαίρονται οι Κυβερνώντες για την μεγαλοψυχία τους.

Στην πραγματικότητα, για τα ψίχουλα της αδιαφάνειας.

Μόνο στη «χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», μπορούν να γίνονται αυτά …»


Πηγή: timesnews.gr