Μια κόκκινη Φεράρι αξίας 250.000 ευρώ και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, στο οποίο περιλαμβάνονταν ρεβόλβερ και ένα ιαπωνικό σπαθί, κατασχέθηκαν από την αστυνομία κατά τη σύλληψη 12 μελών μιας από τις μεγαλύτερες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών στη Μαδρίτη.

Η συμμορία ήταν «εξαιρετικά βίαιη», σύμφωνα με την Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας. Στις έρευνές τους οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρία στιλέτα, πολλά αυτόματα όπλα και 600 κιλά κοκαΐνης.

Κατασχέθηκαν 700.000 ευρώ σε μετρητά, μαζί με 20 αυτοκίνητα πολυτελείας, ένα εκ των οποίων ήταν και η κόκκινη Φεράρι.

Ένας «ναρκοδικηγόρος» είχε αναλάβει τις νομικές «υποχρεώσεις» της συμμορίας, όπως το ξέπλυμα των χρημάτων. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να αναφέρονται το ένα στο άλλο ή στα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν την κοκαΐνη. Όλοι τους διέμεναν σε πολυτελή ακίνητα, όμως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είχαν νόμιμη εργασία.

Με βάση την έρευνα «πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στην ισπανική πρωτεύουσα», εκτίμησε η αστυνομία.

Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, αστυνομικοί βγάζουν ένα σακίδιο γεμάτο με χρήματα από μια κρυψώνα, στο ταβάνι ενός διαμερίσματος.

Ο αρχηγός της συμμορίας κατάγεται από το Μαρόκο και διατηρούσε επαφές με άλλες συμμορίες στην Κολομβία, το Μαρόκο, την Ισπανία και τη βόρεια Ευρώπη. Η ισπανική αστυνομία συνεργάστηκε στην επιχείρηση αυτή με τις αρχές της Κολομβίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr