Δήλωση Ευαγγελίας Λιακούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS:

Κάθε χρόνο, την 1η Δεκεμβρίου, αρχή του εορταστικού μήνα των Χριστουγέννων, δηλώνουμε «παρών» και στεκόμαστε στο πλευρό όσων πάσχουν από την ασθένεια του Aids και καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους. Παράλληλα, η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο μνήμης για τους ανθρώπους που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας, νικημένοι από τον συγκεκριμένο ιό. Διότι δυστυχώς η επιδημία του HIV δεν έχει τελειώσει και παραμένει απειλή για τη ζωή παιδιών και νεαρών ανθρώπων.

Πρωτίστως, έχει σημασία να κατανοήσουμε ότι η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση είναι οι σημαντικότεροι «Σύμμαχοι» στην άνιση μάχη ενάντια στη μάστιγα του Aids. Και αυτό όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, μέσω ευαισθητοποίησης ειδικών καμπανιών τόσο για την πρόληψη και καταστολή της ασθένειας, όσο και για τον τρόπο αντιμετώπισης της κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα ευαίσθητα άτομα. Γιατί οι φορείς και οι νοσούντες του HIV είναι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας που βρέθηκαν σε αυτήν την άδικη κατάσταση. Αποτελούν ιδιαίτερα ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα που δυστυχώς στο παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων. Τα άτομα αυτά πολλές φορές έχουν λοιδορηθεί, έχουν αποκλειστεί από κοινωνικές εκδηλώσεις και εργασιακές δραστηριότητες. Οδεύοντας προς το 2021 είναι απαράδεκτο να υφίστανται τέτοιες ταπεινώσεις και διακρίσεις. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν κάνει κακό σε κανέναν και να τους διασφαλίσουμε μέσω της Δημόσιας Υγείας, την απρόσκοπτη πρόσβαση στις απαραίτητες συνεχείς εξετάσεις και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μέλημά μας να αποτρέψουμε τον άδικο αποκλεισμό και συγχρόνως  να προασπίσουμε τα δικαιώματα των φορέων και νοσούντων. Γιατί σαφώς όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα απέναντι στη ΖΩΗ! Το Aids δεν καταπολεμάται με αποκλεισμό, αδιαφορία και ρατσιστική αντιμετώπιση. Βάζουμε τέλος στα ταμπού και τις διακρίσεις, καταπολεμώντας το κοινωνικό στίγμα. Θέτουμε  φρένο στη μοναξιά και την απομόνωση των ασθενών του HIV  από την υπόλοιπη κοινωνία. Είμαστε  όλοι πλάσματα του ίδιου Θεού.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σφιχτή γροθιά ενάντια στην ασθένεια και σε μία ανοιχτή αγκαλιά  για τα άτομα που ζουν αντιμέτωπα με τον αυτόν τον ιό. Πάντα με πίστη και αγάπη στο πολύτιμο αγαθό της Ύπαρξης.


Πηγή: timesnews.gr