Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φ. Γεννηματά: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τον πολίτη γίνεται επικίνδυνη για...

Φ. Γεννηματά: Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τον πολίτη γίνεται επικίνδυνη για τη ζωή του

299
0

Η Φώφη Γεννηματά καταλόγισε στην κυβέρνηση αδράνεια και αδιαφορία απέναντι στον πολίτη για την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο Αττικής στην οποία συμμετείχαν οι Κ. Σιορίκης και Λ. Σκούλος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ αντίστοιχα, ο Απ. Ραυτόπουλος, πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, και ο Κ. Κουλούρης, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη ότι επί έξι μήνες η κυβέρνηση «δεν έκανε απολύτως τίποτα για τον απαράδεκτο συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας. Τριακόσια περίπου οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και τεχνικών».

Πρόσθεσε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για να προκηρύξει η κυβέρνηση προσλήψεις οδηγών και τεχνικών στις 30/10.

«Επιτέλους οφείλουν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα τώρα. Να προμηθευτούν άμεσα ανταλλακτικά. Να γίνουν οι προσλήψεις οδηγών και τεχνικών με fast track διαδικασίες για να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου των οχημάτων», δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης σημείωσε πως χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός του ΟΑΣΑ με τις δημοτικές συγκοινωνίες της περιφέρειας ώστε να ενσωματωθούν προσωρινά στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών για να αντιμετωπισθεί ο συνωστισμός.


Πηγή: timesnews.gr