Σε «ακρίβεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη» αναφέρθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Φλαμπουράρης σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra24.

Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τα αλλεπάλληλα ρεκόρ πληθωρισμού των τελευταίων μηνών, την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ, καθώς και τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης συνεχώς να αυξάνονται, τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο η κοινωνική πλειοψηφία οδηγείται σε αδιέξοδο, γιατί από τα μέσα του μήνα δεν μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες.

Σχολιάζοντας το πρόωρο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως προκαλεί εντύπωση πως αντί να γίνουμε σοφότεροι μετά από μια κοινοβουλευτική διαδικασία, η οποία θα αποκάλυπτε την αλήθεια για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και δεκάδων χιλιάδων πολιτών, σκεπάστηκε από πέπλο σιωπής, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, που συσκότισε ακόμη περισσότερο την αλήθεια. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που έχει αποκλειστικά την ευθύνη, πρέπει να γνωρίζει ότι η συγκάλυψη που επιδιώκει δεν θα πετύχει και η αλήθεια γρήγορα θα αποκαλυφθεί.

Σχετικά με τη δημοσιοποίηση της μελέτης του καθηγητή Λύτρα, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο πολύ ουσιαστικές προτάσεις για το πως πρέπει να ενισχυθεί και να αναδιοργανωθεί η Δημόσια Υγεία, η οποία έχει πολύ σημαντικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και στη δευτεροβάθμια φροντίδα και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιφέρειας, ενώ συμπλήρωσε πως για τις έκτακτες καταστάσεις όπως αυτές της πανδημίας θα πρέπει να υπάρχει έτοιμο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει και υπηρεσίες Ιδιωτικού τομέα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν.

Τέλος, ο βουλευτής σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι στις επερχόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γιατί η κοινωνία ζητά προοδευτική διακυβέρνηση, που θα φροντίζει για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που υποφέρει κι όχι για τους πολύ λίγους, ιδιαίτερα σε αυτή την τόσο εύθραυστη και δύσκολη συγκυρία τόσο για τη χώρα μας όσο και παγκόσμια.

Πηγή: timesnews.gr