«Η βία είναι επιλογή της κυβέρνησης, στην οποία ανταποκρίνεται η αξιωματική αντιπολίτευση με όξυνση, πόλωση και διχασμό, σε μια μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πολύ μεγάλα προβλήματα που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση», υποστήριξε σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά, μιλώντας στο OPEN, πρόσθεσε ότι σε αυτό εξυπηρετείται και η αξιωματική αντιπολίτευση που, όπως είπε,  δεν έχει να προτείνει απολύτως τίποτα για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της χώρας, αυτά που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. «Στην πραγματικότητα παίζουν με τη φωτιά. Αυτή η όξυνση, η πόλωση και ο διχασμός μπορούν καταστρέψουν τη χώρα στην κατάσταση που βρισκόμαστε», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τις εικόνες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τα επεισόδια και τις εντάσεις, επεσήμανε ότι ήταν ανατριχιαστικές και απολύτως καταδικαστέες, ενώ προσβάλουν κάθε δημοκράτη πολίτη. «Και επειδή υποτίθεται και οι δύο προσπαθούν να πλησιάσουν τη Δημοκρατική Παράταξη, θέλω να τους πω πως ούτε σύριζα πλησιάζουν τους δημοκρατικούς πολίτες με αυτό τον τρόπο, οι οποίοι έχουν μία αλλεργία και απέχθεια στον αυταρχισμό, στο δόγμα νόμος και τάξη στην κόντρα αυτή και στην αντιπαράθεση, στο διχασμό και στην πόλωση», σημείωσε  η Φ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, «κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε. Αν είναι καλύτερος ο κόσμος του κλομπ ή ο κόσμος της κουκούλας. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Υπάρχει άλλος δρόμος που τον έχουμε ζήσει με τη Δημοκρατική Παράταξη, τότε που η χώρα ευημερούσε, με αλληλεγγύη, με δημοκρατία, με ελευθερία με σεβασμό των πολιτών και των δικαιωμάτων τους».

Είναι δυνατόν, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «να συνεργάζεται τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διακινούσε όλα αυτά και κατηγορούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Λαλιώτη για τη 17Ν και τώρα κάνει ότι δεν θυμάται πως ήταν αγκαλιά, χέρι, χέρι μέχρι πριν από ένα χρόνο. Και τώρα βγαίνει και λέει σαν να έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός, ότι ο κ. Καμμένος, ο κυβερνητικός συνεταίρος του, τα έλεγε όλα αυτά;».

Το πρόβλημα, υποστήριξε η κα Γεννηματά, είναι ότι η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους πολύ μεγάλους και τους πολύ λίγους. «Άφησε τις τράπεζες ασύδοτες να στηρίζουν μόνο τους καλούς, μεγάλους πελάτες και δεν έχει φτάσει η ρευστότητα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίοι στενάζουν. Πνίγονται οι άνθρωποι αυτοί και αντί να τους δώσει σωσίβιο, τους κρατά απλώς το κεφάλι έξω από το νερό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μετά από τόσους μήνες υπάρχει πραγματικά μία στόχευση από την κυβέρνηση η οποία φάνηκε, όπως υποστήριξε και από το σχέδιο για την απορρόφηση των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θεωρούσε ότι οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι το δυνατό χαρτί της οικονομίας και θα έπρεπε να υπάρξει μία αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με κλείσιμο όλων αυτών των επιχειρήσεων και εκεί οδηγεί τα πράγματα», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.


Πηγή: timesnews.gr