«Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα προστατεύει τα δικαιώματά τους. Η κρίση της πανδημίας δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο Γ. Χότζογλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό, έχουν υποστεί ήδη τις μεγάλες συνέπειες της κρίσης στο εισόδημα τους το 2020.

Τόσο με τις αναστολές εργασίας, όσο και με την εφαρμογή του Κυβερνητικού δόγματος «μισός μισθός-μισή δουλειά» με το Πρόγραμμα Συνεργασία. Είναι επομένως αδιανόητο, όπως είπε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, με την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης, να τους ζητά επιπρόσθετα μόνιμες μειώσεις αποδοχών που φθάνουν το 20%, κατά την διαπραγμάτευση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

«Η ανάκαμψη του Ελληνικού Τουρισμού για το 2021, προϋποθέτει την κοινή προσπάθεια όλων, όχι την εξοντωτική επιβάρυνση των εργαζομένων. Και κυρίως την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και διαμονή στο 6% όπως έχουμε προτείνει», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Η Κλαδική σύμβαση, θα πρέπει να κυρωθεί «υποχρεωτικά εκτελεστή», από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποτραπεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός από κακόπιστους εργοδότες εις βάρος των εργαζόμενων. Και να ελεγχθεί η εφαρμογή της με τους ελέγχους του ΣΕΠΕ», υπογράμμισε.

«Παράλληλα επειδή οι Κυβερνητικές ρυθμίσεις έχουν αφήσει περίπου 60.000 εποχιακά εργαζόμενους στον επισιτισμό χωρίς καμία στήριξη, ζητάμε να καλυφθούν αυτοί με το επίδομα ανεργίας ως τον Απρίλιο. Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τις δημόσιες αναφορές του, ώστε να αναλάβουν τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η εργοδοτική πλευρά τις ευθύνες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Στη τηλεδιάσκεψη παρόντες ήταν ο γραμματέας της Κ.Ο. Β. Κεγκέρογλου, οι αρμόδιοι βουλευτές Γ. Φραγγίδης, Δ. Μπιάγκης, Γ. Μουλκιώτης και οι γραμματείς των Τομέων Τουρισμού και Εργασίας Γ. Νικητιάδης και Χ. Μέγας.


Πηγή: timesnews.gr