Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγορώντας τη για απόσταση από την πραγματικότητα, για ασυνέπεια και μετάθεση ευθυνών.

«Υπάρχουν φωνές της αντιπολίτευσης που δεν σας βολεύουν. Το ΚΙΝΑΛ ρίχνει φως στα λάθη και στην αδιαφάνεια, σε όσα παγώνουν την ελπίδα του κόσμου.

Μετά από κάθε τηλεοπτική σας εμφάνιση φαίνεται η ανοργανωσιά. Δεν ξέρουμε ποιον υπουργό σας να πιστέψουμε για εμβόλια, καταστήματα. Κρύβεστε πίσω από ειδικούς και λοιμωξιολόγους», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

HELLENIC PARLIAMENT TV

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εξυπηρετήσεις και ρουσφιέτια πίσω από κάθε νομοθέτημα», ενώ προσέθεσε ότι η «κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία ξηλώνει το ΑΣΕΠ και επιβάλλει την περίφημη γαλάζια συνέντευξη».

«Κάθε μέρα που περνάει, ο λαός σφίγγει τα δόντια, γίνεστε επιρρεπής στις παραδοσιακές πρακτικές της Δεξιάς. Σε λίγο καιρό θα θέλετε κιάλια για να δείτε το κέντρο. Βάζετε την αστυνομία να λύσει τα προβλήματα των πανεπιστημίων. Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο».

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η σύμπνοια και η συμπόρευση όλων των δυνάμεων απέναντι στον «κοινό εχθρό: τον κορωνοϊό».

«Θα κερδίσουμε την μάχη με την πανδημία όλοι μαζί ή θα την χάσουμε όλοι μαζί», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ είναι «δύναμη ευθύνης και δεν επενδύει στην καταστροφή και τα ερείπια».

Ωστόσο, ζήτησε να έρθουν «όλα τα στοιχεία στο φως» για τη διαχείριση της πανδημίας και «καμία συγκάλυψη ή αποσιώπηση», ενώ ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δειλία απέναντι στην παραδοχή των λαθών». «Αυτοκριτική σημαίνει γενναιότητα».

Με αφορμή τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε «βέλη» στην κυβέρνηση λέγοντας πως κινείται «χωρίς σχέδιο», ενώ προειδοποίησε πως «οι πολίτες έχουν γνώση και μνήμη».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποδυνάμωση του συστήματος Υγείας και για μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες. «Δεν μας ακούσατε, δεν κάνατε μαζικά τεστ. Αποδυναμώσατε τα δημόσια νοσοκομεία, δεν κάνατε προσλήψεις».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο προκλήσεις: το ασφαλές άνοιγμα της αγοράς και τον έγκαιρο εμβολιασμό με όρους διαφάνειας».

«Αφού στο μεταξύ αποδυναμώνατε με αποσπάσεις, άλλες κρίσιμες δραστηριότητες των Δημόσιων Νοσοκομείων. Όλα τα άλλα για χιλιάδες προσλήψεις είναι λόγια του αέρα. Σας ζητήσαμε να μας πείτε εδώ που πήγαν όλες αυτές οι χιλιάδες προσλήψεις που κάνατε. Ποτέ δεν μας παρουσιάσατε. Κάποιοι ίσως να δουλεύουν από τα γραφεία σας ή από τα σπίτια σας. Ακόμα περιμένουμε τα στοιχεία.

Αναγκαστήκατε και αυτό να το εξαγγείλετε πριν λίγες εβδομάδες, χωρίς βέβαια να το κάνετε πράξη.

Εσείς περιοριστήκατε στο σόου της Σαντορίνης χωρίς καμία προετοιμασία χωρίς συγκεκριμένα πρωτόκολλα έγκαιρα, χωρίς ελέγχους στους οδικούς άξονες στη Β. Ελλάδα, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.

Και μετά κουνούσατε το δάκτυλο προς τους νέους ανθρώπους, μεταθέτοντας τις ευθύνες σας.

Στα λόγια υποσχεθήκατε τα πάντα αλλά στην πράξη μόλις τον Νοέμβριο προχωρήσατε στις προκηρύξεις για προσλήψεις νέου προσωπικού και αύξηση των οχημάτων στα μέσα μεταφοράς.

Όχι μόνο δεν μας ακούσατε, αλλά όπως οι ίδιοι οι Υπουργοί σας αποκάλυψαν πιστεύατε απαράδεκτα λανθασμένα ,ότι αυτό θα ερχόταν πολύ αργότερα και αδιαφορήσατε. Θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία».

«Δεν γίνεται να εξαιρείται συνέχεια η Εκκλησία»

Η Φώφη Γεννηματά ήτησε την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς παράλληλα και την αντιμετώπιση του συνωστισμού «στα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Παράλληλα, επεσήμανε πως «δεν γίνεται να εξαιρείται συνέχεια η Εκκλησία από τα μέτρα», με αφορμή και τους εορτασμούς των Φώτων.

«Κάθε lockdown έχει οδυνηρές συνέπειες για την οικονομία και τα νοικοκυριά, ενώ φαίνεται πως συχνά γίνεται με λανθασμένα στοιχεία».

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε «γιατί η κυβέρνηση δεν καταδικάζει τις ενέργειες της Γερμανίας. Πρέπει να πιέσετε την Κομισιόν να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων και στους εμβολιασμούς».

Η διαδικασία του εμβολιασμού «πρέπει να διέπεται από διαφάνεια και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο», τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ επεσήμανε πως «πολλά εμβολιαστικά κέντρα είναι μακριά από ηλικιωμένους».

«Αναφορικά με άλλες ασθένειες, θέλετε να στραφεί ο κόσμος στον ιδιωτικό τομέα».

Κλείνοντας την ομιλία της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «το εμβόλιο δεν αρκεί για την πολυπόθητη ελευθερία. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο».


Πηγή: timesnews.gr