Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννήματα, είχε το Σάββατο τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και τον Πρόεδρο και τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, με αντικείμενο την πρόταση, που κατέθεσε από 25 Νοεμβρίου, για ένα ασφαλές, σταδιακό κατά περιοχές, άνοιγμα, που επιτρέπει την απελευθέρωση κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ιός πιθανότατα θα συνεχίσει να παρουσιάζεται κατά κύματα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. Ο κίνδυνος να ανοιγοκλείνει συνολικά η χώρα, με οριζόντια μέτρα, τους επόμενους μήνες είναι υπαρκτός, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις.
Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο για άνοιγμα με ασφάλεια, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική εικόνα του επιδημιολογικού χάρτη της κάθε περιοχής και δεν θα στηρίζεται μόνο σε γενικά, οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής.
Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία και όχι ένα βήμα πίσω, όπως μέχρι τώρα. Η προσδοκία του εμβολίου δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσει.»


Πηγή: timesnews.gr