Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φραστική επίθεση γυναικών του αντιεξουσιαστικού χώρου στη βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου...

Φραστική επίθεση γυναικών του αντιεξουσιαστικού χώρου στη βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου στην Πάτρα

229
0

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα γυναικών του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκε φραστικά στη βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου, από την πλατεία Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, το πολιτικό γραφείο της Χριστίνας Αλεξοπούλου είχε διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η βουλευτής της ΝΔ αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το χώρο, όταν γυναίκες του αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποιούσαν πορεία την αντιλίφθηκαν και της επιτέθηκαν φραστικά.

Στην ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για το περιστατικό αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία στην Πάτρα από την ανοιχτή συνέλευση αγώνα για την 8η Μάρτη, φοιτητικούς συλλόγους, το Patras pride και αριστερές οργανώσεις και σχήματα, για την 8η Μάρτη, μια ημέρα αγώνα των γυναικών της τάξης μας.

Την διαδήλωση πλαισίωσαν πάνω από 400 άτομα. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ των γυναικείων μαχητικών αγώνων, ενάντια στο κράτος και την πατριαρχία, ενάντια στην έμφυλη βία και την καταπίεση. Στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα υπήρξε δυναμική γυναικεία περιφρούρηση!

Στην πλατεία Γεωργίου, στην διάρκεια της προσυγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένες συντρόφισσες εκδίωξαν την βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπoύλου, η οποία βρισκόταν προκλητικά εκεί. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό από την πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή, απεργό πείνας Δ.Κ. ενώ κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό”.

«Δεν φοβόμαστε»

Μιλώντας στο tempo24.news, η κ. Αλεξοπούλου ανέφερε πως . “έφτασαν στο σημείο όπου βρισκόμαστε σε απόσταση πέντε μέτρων. Φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν στο έδαφος τα κοντάρια”, προσθέτοντας με έμφαση πως δεν εκφοβίζεται από κανέναν.

“Διέκοψαν την αιμοδοσία. Διότι μαζί με μένα αποχώρησαν από την Πλατεία και συμπολίτες μας οι οποίοι περίμεναν να δώσουν αίμα. Δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες ώστε αρκετοί αιμοδότες να επιλέξουν να φύγουν και μετά από δική μου προσπάθεια κάποιοι εξ αυτών επανήλθαν στον χώρο. Απαντώ σε όσα υποστηρίζουν όσες και όσοι συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση, πως αλληλεγγύη είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αιμοδοσία είναι καθαρά πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και γι αυτό το λόγο βρεθήκαμε όλες στην Πλατεία Γεωργίου”, κατέληξε.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΝΔ στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου δέχτηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας που οργάνωσε το πολιτικό της γραφείο με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καθημερινών επιθέσεων σε βουλευτές και στελέχη μας και επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η δήθεν ‘αλληλεγγύη’ των θρασύδειλων τραμπούκων δεν λογαριάζει ούτε θεμελιώδεις πράξεις πραγματικής αλληλεγγύης όπως η αιμοδοσία, και δεύτερον ότι η τοξική ρητορική που μεθοδικά εισάγουν στον δημόσιο διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ και τα δεκανίκια του στοχεύει αποκλειστικά στο να υποδαυλίσει κοινωνικές εντάσεις.

Ο προπηλακισμός ανθρώπων που περίμεναν να δώσουν αίμα για συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη είναι το ύστατο κατάντημα ενός χώρου που βάζει τις ιδεοληψίες του πάνω από την ανθρώπινη αξία. Η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει την υπόσχεση να ενώσει όλους τους Έλληνες. Και σε αυτή τη δέσμευση μένουμε προσηλωμένοι καλώντας και τα υπόλοιπα κόμματα να προσέλθουν στην ίδια κατεύθυνση”.


Πηγή: timesnews.gr