Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται ημερησίως στη Γαλλία είναι απίθανο να μειωθεί στα 5.000 ως τις 15 Δεκεμβρίου καθώς ο «πληθυσμός δεν σέβεται επαρκώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», δήλωσε σήμερα ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για τον νέο κορονοϊό στη χώρα.

Ο Ερίκ Κομ, επικεφαλής λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο του Παρισιού La Pitié-Salpêtrière, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι αν οι Γάλλοι δεν είναι αρκετά προσεκτικοί την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτό θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα της COVID-19 στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι το lockdown που επιβλήθηκε στις 30 Οκτωβρίου θα μπορούσε να αρθεί στις 15 Δεκεμβρίου, αν έως τότε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε μια ημέρα έχει μειωθεί σε 5.000.

“Όχι δεν πιστεύω ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί καθώς η πτωτική τάση σταμάτησε, αυτή σταθεροποιείται. Επομένως θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος”, σημείωσε ο Κομ.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες Κυριακή 11.022 νέα κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν ανακοινώσει 12.923.

Πηγή: ΑΜΠΕ.


Πηγή: timesnews.gr