Ένας Σουδανός αιτών άσυλο, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι έναν εργαζόμενο σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Πο, στη νότια Γαλλία, χθες, δεν είχε τρομοκρατικά κίνητρα, έγινε σήμερα γνωστό από την εισαγγελέα του Πο.

Η εισαγγελέας Σεσίλ Γκενσάκ είπε πως ο δράστης δεν ήταν καταγεγραμμένος στον εθνικό κατάλογο υπόπτων για τρομοκρατία, ενώ ανέφερε, επίσης, πως μετά τη χθεσινή επίθεση, τον Σουδανό ακινητοποίησαν δύο μέλη του προσωπικού του κέντρου ασύλου.

«Δύο εργαζόμενοι του κέντρου παρενέβησαν, με πολύ θάρρος. Τον ακινητοποίησαν κρατώντας τον από τα χέρια και τον κλείδωσαν σε ένα γραφείο. Εκείνος δεν πρόβαλε αντίσταση», εξήγησε η ίδια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο 38χρονος δράστης είχε φθάσει στη Γαλλία το 2015 και είχε περάσει κάποιο χρόνο στο μεταναστευτικό κέντρο.

Έπειτα από δύο καταδίκες και μια ποινή κάθειρξης για τη διάπραξη βίαιων ενεργειών το διάστημα 2017-2019, είχε χάσει το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και επρόκειτο να απελαθεί στην πατρίδα του, ωστόσο δεν είχε ανταποκριθεί στην κλήτευση να παρουσιαστεί ενώπιον των μεταναστευτικών αρχών, εξήγησε η αξιωματούχος.

Η Σεσίλ Γκενσάκ πρόσθεσε πως ο 38χρονος είχε πάει στο κέντρο αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα για να προσπαθήσει να του εκδώσουν έγγραφα, που ενδεχομένως θα παρέτειναν τη διαμονή του στη Γαλλία. Είχε μάλιστα εκνευριστεί με το προσωπικό στο κέντρο.

Το θύμα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας ασύλου στο κέντρο. Άφησε την τελευταία του πνοή εκεί μία ώρα αφότου δέχθηκε απανωτές μαχαιριές στον λαιμό, είπε η εισαγγελέας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters


Πηγή: timesnews.gr