Ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, τάχθηκε κατά της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων στο Ile-de-France και την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, ενώ εκτίμησε πως αναμένονται άλλες έξι εβδομάδες «έντασης» της πανδημίας, καλώντας τους Γάλλους να δείξουν αυτό το διάστημα τη μέγιστη υπομονή και προσοχή.

«Ο περιορισμός του Ile-de-France δεν είναι αναγκαίος», διαβεβαίωσε ο κ. Σαλομόν στο RTL την Τρίτη, παρά την «πολύ υψηλή πίεση» σε νοσοκομεία Covid.

«Αυτό το έσχατο μέτρο θα τεθεί ως λύση στην κυβέρνηση και στον αρχηγό του κράτους, εάν πιστεύουμε ότι τα νοσοκομεία δεν αντέχουν άλλο», εξήγησε. «Είμαστε σε ένταση, ελευθερώνονται όμως κρεβάτια και παρακολουθούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα», συνέχισε.

Ο Περιφερειακός Οργανισμός Υγείας τη Δευτέρα 8 Μαρτίου διέταξε τα νοσοκομεία και τις κλινικές να αποπρογραμματίσουν το 40% των λιγότερο επειγόντων ιατρικών και χειρουργικών δραστηριοτήτων τους. Ο γενικός διευθυντής του ARS του Ile-de-France είχε διευκρινίσει ότι τα νοσοκομεία σε αυτήν την περιοχή είχαν 973 Covid ασθενείς, για «περίπου 1050 κλίνες».. Σε αυτό το ποσοστό, το επίπεδο των 1.127 διαθέσιμων κρεβατιών που είχε οριστεί – και δεν έχει φτάσει μέχρι σήμερα – ενδέχεται να ξεπεραστεί αυτήν την εδβομάδα.

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γαλλία για COVID-19 ανήλθε χθες, Δευτέρα, σε 3.849, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 14,5 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από τη Le Figaro


Πηγή: timesnews.gr