Οι επιβάτες στις δημόσιες μεταφορές θα πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν μεταξύ τους ή στο τηλέφωνο ώστε να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο εξάπλωσης κορωνοϊού, δήλωσε η Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

«Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, όπου δεν είναι δυνατή η κοινωνική απόσταση, θα πρέπει να συνοδεύεται από μια πολύ απλή προφύλαξη: αποφύγετε να μιλάτε και να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις», δήλωσε η Ακαδημία.

Το μέλος της Ακαδημίας Πατρίκ Μπερς είπε στο BFM TV το Σάββατο ότι αν υπήρχαν μόνο τρία άτομα σε ένα μετρό δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά «αν ήσασταν μόλις δύο εκατοστά μακριά από το επόμενο άτομο, ήταν λογικό να μην συνομιλείτε ή να μιλάτε στο τηλέφωνο».

«Δεν είναι υποχρέωση, είναι σύσταση», είπε.

Η Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής δεν είναι επίσημο συμβουλευτικό όργανο. Μπορεί να απαντήσει σε κυβερνητικές ερωτήσεις, αλλά και σε συστάσεις, οι οποίες μερικές φορές αντιβαίνουν στην επίσημη πολιτική.

Η Ακαδημία – η οποία ιδρύθηκε το 1820 – επέκρινε μια πρόσφατη κυβερνητική σύσταση προς τους πολίτες να φορούν μόνο χειρουργικές μάσκες και όχι υφασμάτινες.

«Η προτεινόμενη αυστηρότερη ρύθμιση στις μάσκες βασίζεται σε μια αρχή προφύλαξης, αλλά δεν διαθέτει επιστημονική απόδειξη», δήλωσε η ακαδημία.

Ανέφερε ότι τα υφάσματα ή οι σπιτικές μάσκες ήταν αποτελεσματικές έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αρκεί να φοριούνται σωστά και ότι οι περισσότερες λοιμώξεις έλαβαν χώρα σε περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους.

«Μια τέτοια αλλαγή στις συστάσεις σχετικά με μια πρακτική με την οποία ολόκληρος ο πληθυσμός είχε εξοικειωθεί, κινδυνεύει να προκαλέσει ακατάλληλη κατανόηση και θα μπορούσε να αναζωογονήσει τις αμφιβολίες για την ορθότητα των επίσημων πολιτικών», δήλωσε η Ακαδημία.

ε πληροφορίες από Reuters και BFM TV


Πηγή: timesnews.gr