Μετά τον μερικό περιορισμό που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στη Νίκαια και σε περίπου εξήντα δήμους στη Γαλλική Ριβιέρα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Δουνκέρκη. Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, στη βόρεια Γαλλία, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19 στην περιοχή αυτή.

Η επιδημιολογική κατάσταση και οι δείκτες εκεί είναι εξαιρετικά επιβαρυμένοι. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ποσοστό 901 περιστατικών κορωνοϊού ανά 10.000 κατοίκους στην κοινότητα. Αυτό είναι περισσότερο από ό, τι στη μητρόπολη της Νίκαιας (700 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους).

«Πρόσθετα μέτρα αναχαίτισης» της πανδημίας θα εφαρμοστούν στη Δουνκέρκη μετά από διαβούλευση με εκλεγμένους αξιωματούχους, ανακοίνωσε την Τρίτη το Matignon, η πρωθυπουργική κατοικία. Ο πρωθυπουργός Ζαν Κάστεξ αναφέρει ότι σημειώθηκε την «απότομη επιδείνωση των δεικτών υγείας τις τελευταίες ώρες». Ο κ.Καστέξ είχε νωρίτερα σήμερα συνομιλία με τον δήμαρχο της Δουνκέρκης για την υγειονομική κατάσταση στην περιοχή αυτή.

«Συμφωνήθηκε ότι, δεδομένης της οξείας επιδείνωσης των δεικτών υγείας τις τελευταίες ώρες, πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της επιδημίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνομιλία αυτή.

Με πληροφορίες από τη Le Figaro και το ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr