Συνεχίζεται η εξάπλωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού στη Γαλλία παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Μακρόν.

Αρκετά κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί στο κολλέγιο Jules-Ferry στο Ωμπόν, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένων δύο θετικών για την παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής, που οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τo France Bleu, το κολέγιο δεν θα ανοίξει ξανά πριν από την 1η Μαρτίου, στο τέλος των σχολικών διακοπών, ενώ νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα. Ζητήθηκε επίσης από τους γονείς των θετικών μαθητών Covid-19 να μην στείλουν στο σχολείο τα αδέρφια των μαθητών που φοιτούν σε άλλα ιδρύματα.

Το δημαρχείο του Ωμπόν (Eaubonne) αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση πολύ σοβαρά. Όπως αναφέρεται από την τοπική εφημερίδα, προγραμματίζεται μια εκστρατεία ενημέρωσης για τις 9 Φεβρουαρίου για όλους τους κατοίκους της πόλης. Ωστόσο, θα δοθεί προτεραιότητα στους μαθητές του γυμνασίου και στις οικογένειές τους.

Το εμβόλιο της AstraZeneca έκανε ο Ολιβιέ Βεράν

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει το εμβόλιο κατά της COVID-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, επιχειρηματολογώντας ότι παρέχει επαρκή προστασία κατά «σχεδόν όλων των παραλλαγμένων στελεχών» του νέου κορωνοϊού.

Σε εικόνες που προβλήθηκαν από γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα ο Βεράν εμφανίζεται να λαμβάνει το εμβόλιο της AstraZeneca σε κέντρο εμβολιασμού στην Μελάν, στην περιοχή του Παρισιού.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca ενισχύει και διευρύνει την εκστρατεία μας εμβολιασμού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Γάλλος υπουργός Υγείας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση των παραλλαγμένων στελεχών», πρόσθεσε.

«Δεν ένιωσα τίποτα. Ήσασταν σπουδαία», είπε επίσης ο Βεράν στη νοσηλεύτρια που του χορήγησε το εμβόλιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο Βρετανός υφυπουργός Υγείας Έντουαρντ Άργκαρ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν αποτρέπει τον θάνατο ή την εκδήλωση σοβαρής νόσου και προσέθεσε ότι η Νότια Αφρική ανέστειλε μόνον προσωρινά την χρήση του εμβολίου αυτού.

Η Νότια Αφρική αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη χρήση στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα του εμβολίου κατά της COVID-19 της AstraZeneca έπειτα από στοιχεία που έδειξαν ότι προσφέρει ελάχιστη προστασία κατά της ήπιας έως μέτριας λοίμωξης που προκαλείται από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από BFM, Le Figaro, ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr