Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έλαβε σήμερα το βραβείο της γαλλικής πολιτικής Προσωπικότητας της χρονιάς 2020 κατά τη διάρκειας της 29ης τελετής απονομής των βραβείων της Επετηρίδας (Trombinoscope), που επιβραβεύει “τη δράση και τον επαγγελματισμό πολιτικών προσωπικοτήτων”.

Πρώην επιθεωρήτρια εργασίας, η Αν Ινταλγκό θέτει τακτικά βάσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022. “Θέλω να πάρω το μερίδιό μου”, εξηγεί συχνά χωρίς να έχει υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας.

Στο τέλος μιας εκστρατείας που διαταράχθηκε από την πρώτη καραντίνα, η σοσιαλίστρια δήμαρχος, η οποία είχε διαδεχθεί το 2014 τον Μπερτράν Νταλανοέ, επανεξελέγη με μεγάλο ποσοστό τον Ιούνιο του 2020 επικρατώντας του αντιπάλου της, του δεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι, Ρασιντά Ντατί.

Το βραβείο της πολιτικής αποκάλυψης της χρονιάς 2020 δόθηκε τον Ερίκ Ντιπόν-Μορετί. Ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια του ανασχηματισμού μετά τις δημοτικές εκλογές, ο δικηγόρος ανταποκρίθηκε, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, σε μια “ασυνήθιστη πρόταση” του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ που διακρίθηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης με την πολιτική του “ανεξαρτήτως κόστους”, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, έλαβε το βραβείο του υπουργού της χρονιάς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή: timesnews.gr