Η Γαλλία προειδοποιεί τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί στις μουσουλμανικές χώρες, καθώς ο μουσουλμανικός κόσμος είναι εξοργισμένος με τα σκίτσα που απεικονίζουν τον Μωάμεθ, και φώτισαν μάλιστα κυβερνητικά κτίρια, με την έγκριση Μακρόν.

Η Γαλλία συνιστά προσοχή στους πολίτες της που ζουν ή ταξιδεύουν σε αρκετές χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία και τους προτρέπει. να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις ασφαλείας.

Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων, η Σαουδική Αραβία καταδίκασε τα κινούμενα σχέδια, αλλά απέκρουσε από τις προθέσεις άλλων μουσουλμανικών κρατών για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων ή άλλων παρεμφερών ενεργειών.

Χθες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μην αγοράσουν ξανά γαλλικά αγαθά, καθώς συνέχισε να εγκαλεί τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το Σάββατο ο Μακρόν είχε πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους και πως «χρειάζεται ψυχοθεραπεία». Οι δηλώσεις αυτές έκαναν τη Γαλλία να ανακαλέσει τον πρέσβη της από την Άγκυρα. Έκανε παρόμοια σχόλια την επόμενη μέρα και ξανά τη Δευτέρα σε ομιλία στην Άγκυρα.

Με πληροφορίες από το Reuters.


Πηγή: timesnews.gr