Το Βερολίνο θέλει να κλείσει καταστήματα και να παρατείνει τις σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων για να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία, δήλωσε ο δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, Μίκαελ Μίλερ, την Πέμπτη, καθώς η χώρα ανέφερε νέο ρεκόρ κρουσμάτων COVID-19.

Ο δήμαρχος του Βερολίνου είπε ότι θα ζητήσει την έγκριση του συμβουλίου της πόλης την επόμενη Τρίτη για να κλείσει καταστήματα εκτός από σούπερ μάρκετ έως τις 10 Ιανουαρίου και επίσης να παρατείνει το σχολικό διάλειμμα μέχρι εκείνη την ημερομηνία ή να θέσει μαθήματα στο διαδίκτυο για μια εβδομάδα.

Τα περιστατικά κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 23.679 την Πέμπτη σε 1.242.203, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ σημειώνοντας καθημερινά αύξηση, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 440 σε 20.372, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων του Robert Koch (RKI).

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είχε διαχειριστεί καλύτερα από πολλές το πρώτο κύμα την περασμένη άνοιξη, αλλά αγωνίζεται να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα, καταγράφοντας ρεκόρ καθημερινών θανάτων.

Η χώρα βρίσκεται σε μερικό απαγορευτικό για έξι εβδομάδες, με μπαρ και εστιατόρια κλειστά, αλλά καταστήματα και σχολεία είναι ανοιχτά.

Ωστόσο, ορισμένα μέρη της χώρας έχουν αρχίσει να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κρατιδίου της Βαυαρίας, που έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων του έθνους, όπου οι άνθρωποι επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους μόνο για βασικούς λόγους από την Τετάρτη.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν υποστήριξε την ιδέα ενός ευρύτερου κλειδώματος την Πέμπτη: «Πρέπει να υπάρξει μια γενική διακοπή λειτουργίας στην κοινωνία για όλους μας, επίσης περίπου στα τέλη του έτους», δήλωσε στο κοινοβούλιο της Βουλής του Bundestag.

Περίπου το 43% των Γερμανών θα έκαναν το εμβόλιο COVID μόλις γίνει διαθέσιμο , σύμφωνα με έρευνα 1.002 ατόμων που διεξήγαγε η Forsa εκ μέρους της RTL και της ntv. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα καθυστερήσουν προς το παρόν και το 7% είπε ότι δεν ήθελαν να το κάνουν.

Με πληροφορίες από Reuters


Πηγή: timesnews.gr