Οι γιατροί των Μονάδων Eντατικής Θεραπείας στη Γερμανία χαιρέτισαν την παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου, αλλά επικρίνουν τη διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος του ανοίγματος των σχολείων και των παιδικών σταθμών από τα ομόσπονδα κράτη.

«Η συνέχιση του lockdown είναι σωστή και λογική κατά την άποψή μου ως ιατρού εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εντατικολόγων (Divi) Ούβε Γιάνσενς στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Χαιρετίζω θερμά το γεγονός ότι ο δείκτης-στόχος του κινδύνου νόσησης έχει αλλάξει και η συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων είναι τώρα 35 ανά 100.000 κατοίκους το επταήμερο. Αυτό δείχνει ότι οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακούγονται και γίνονται κατανοητοί», πρόσθεσε ο επικεφαλής ιατρός της Κλινικής Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείο Άγιος Αντώνιος της πόλης Εσβάιλερ.

«Ωστόσο, θα προτιμούσα μια ομοιόμορφη προσέγγιση στις αποφάσεις των κρατιδίων για το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών σταθμών και είμαι απογοητευμένος που θα υπάρξουν και πάλι 16 διαφορετικοί τρόποι, όσοι δηλαδή και τα ομόσπονδα κράτη», τόνισε.

Τέλος, ο Γιάνσενς χαρακτήρισε «τολμηρό να γίνεται λόγος για ανοίγματα σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε πραγματικά τον κίνδυνο που προέρχεται από την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του κορονοϊού και την εξέλιξη των μεταλλάξεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: timesnews.gr