Η Γερμανία θα περιορίσει τις διελεύσεις στα σύνορά της με την Πολωνία, χώρα που κατατάχθηκε χθες, Παρασκευή, στη ζώνη υψηλού κινδύνου Covid-19 από το Iνστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας.

Το μέτρο αυτό, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, σημαίνει ότι οι άνθρωποι που θα εισέρχονται στο γερμανικό έδαφος προερχόμενοι από την Πολωνία θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό μοριακό τεστ PCR ή αντιγόνου, σύμφωνα με το ινστιτούτο RKI.

Η Κύπρος και η Βουλγαρία κατατάσσονται επίσης σε αυτή την κατηγορία.

Οι χώρες αυτές αντιπροσωπεύουν έναν “πολύ υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού επίπτωσης” του ιού, δηλαδή πέραν των 200 κρουσμάτων νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Το Ινστιτούτο χαλάρωσε τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία και την Ιρλανδία μειώνοντας την περίοδο της καραντίνας από 15 σε 10 ημέρες, και σε 5 ημέρες με την επίδειξη ενός αρνητικού τεστ.

Από την πλευρά της, η Γερμανία αντιμετωπίζει επί του παρόντος “μια σαφώς εκθετική αύξηση” κρουσμάτων λοίμωξης από κορονοϊό, σύμφωνα με το RKI.

Η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 17.000 κρούσματα σε 24 ώρες, περίπου 5.000 περισσότερα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. Το ποσοστό επίπτωσης ανήλθε σήμερα σε 95,6 (έναντι 90 χθες, Πέμπτη), πολύ κοντά στο φράγμα των 100 που οδηγεί σε νέους περιορισμούς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή: timesnews.gr