Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τις επόμενες διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων σχετικά με το πώς θα γίνουν τα βήματα χαλάρωσης μετά το lockdown, διαφαίνονται τα πρώτα βασικά κριτήρια της στρατηγικής ανοίγματος.

Αυτό αναφέρει το «Business Insider», επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομοσπονδιακή και οι και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων δεν θέλουν πλέον να εξαρτάται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από την επίτευξη αυστηρών τιμών συχνότητας των κρουσμάτων.

Αντ’ αυτού, θα γίνονται βήματα χαλάρωσης κάθε δύο εβδομάδες μετά από μια σταθερή συχνότητα κρουσμάτων μικρότερη από 35 τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο, θα υπάρξει μια προϋπόθεση για αυτό: η συχνότητα των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να αυξηθεί ξανά πάνω από 35 μετά από κάθε βήμα χαλάρωσης, αλλά θα παραμείνει σταθερή σε αυτήν την τιμή για 14 ημέρες ή θα πέσει κάτω από αυτήν.

Αυτό σημαίνει ότι η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αποχαιρετούν τα προηγούμενα σχέδιά τους, δηλαδή να εξαρτάται το χαλάρωμα των μέτρων από την επίτευξη συγκεκριμένων -αυστηρών- επιπέδων συχνότητας των κρουσμάτων.

Μέχρι τώρα συζητιόταν να καταστεί δυνατή η έναρξη των βημάτων χαλάρωσης μετά από μια συγκεκριμένη τιμή συχνότητας και συγκεκριμένα κάτω από τα 35, 20 ή 10 κρούσματα. Εάν λόγου χάρη. η τιμή έπεφτε κάτω από 35 για μια εβδομάδα ή παρέμενε η ίδια, έστω και εάν άλλοι παράγοντες, όπως το ποσοστό εμβολιασμών ή ο αριθμός των κλινών εντατικής θεραπείας ήταν θετικοί, θα εξακολουθούσε να γίνεται μόνο σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Business Insider», η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σκέφτονται επίσης τώρα να είναι δυνατές και πάλι οι συναντήσεις πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά. (Μέχρι στιγμής, επιτρέπεται να συναντώνται μόνο το πολύ δύο άτομα από δύο νοικοκυριά). Εάν η συχνότητα των κρουσμάτων παραμείνει κάτω από 35 για 14 ημέρες θα επιτρέπεται ως επόμενο βήμα, μετά από αυτό το πρώτο βήμα χαλάρωσης, σε 10 άτομα από τρία νοικοκυριά να συναντηθούν.

Εάν η συχνότητα αυτή των κρουσμάτων δεν αυξηθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα είναι δυνατές και οι συναντήσεις δέκα ατόμων χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των νοικοκυριών. Τέλος, 14 ημέρες αργότερα, οι προσωπικές επαφές θα καταστούν δυνατές χωρίς περιορισμούς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Business Insider


Πηγή: timesnews.gr