Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν θέσει υπό παρακολούθηση για πρώτη φορά μια ομάδα διαδηλωτών ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης, μετά από προειδοποιήσεις για αυξανόμενη επιρροή ακροδεξιών εξτρεμιστών στο κίνημα.

Η τοπική υπηρεσία πληροφοριών στο νοτιοδυτικό κρατίδιο Μπάντεν-Βούτεμπεργκ έχει θέσει υπό παρακολούθηση την ομάδα με την ονομασία «Querdenken 711», όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel σήμερα Τετάρτη, επικαλούμενο πηγές από τα σώματα ασφαλείας.

Η «Querdenken 711» ιδρύθηκε στην πόλη της Στουτγκάρδης και θεωρείται ως ο προπομπός ενός κινήματος που προωθεί διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.

Το Spiegel επισημαίνει ότι οι αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις εκκλήσεις για μια μεγάλη συγκέντρωση στο Βερολίνο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία προωθείται από το ακροδεξιό κίνημα «Reichsbuerger».

Τα μέλη του «Reichsbuerger» (Πολίτες του Ράιχ) δεν αναγνωρίζουν τη σύγχρονη Γερμανία ως νόμιμο κράτος και επιμένουν ότι το πρώην, πολύ μεγαλύτερο «Γερμανικό Ράιχ» είναι ακόμη ζωντανό παρά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και έριξε αμπούλες πιπεριού, στην προσπάθεια να διασκορπίσει χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο που ήταν εξοργισμένοι για τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Αν και οι περισσότεροι Γερμανοί αποδέχονται το τελευταίο «ελαφρύ lockdown» που επιβλήθηκε το Νοέμβριο για να περιοριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θέτουν σε κίνδυνο τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Η Γερμανία ανέφερε τον αριθμό ρεκόρ των 590 νεκρών σήμερα Τετάρτη, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θανόντων στους 19.932.

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία αρχείου


Πηγή: timesnews.gr