Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσει αν οι περιορισμοί που υιοθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού θα επεκταθούν και μετά τον Νοέμβριο.

“Στην πραγματικότητα είναι πολύ νωρίς για να το εκτιμήσουμε τώρα”, επεσήμανε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ARD. “Θα δούμε τις επόμενες λίγες ημέρες, αν υπάρχει διαφορά”.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στη Γερμανία έφτασε το ρεκόρ των 23.542 σήμερα, περίπου 1.700 περισσότερα απ΄ό,τι χθες Πέμπτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα σε 751.095, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα για να εξετάσουν αν τα μέτρα μερικού lockdown που επιβλήθηκαν στη χώρα στις 2 Νοεμβρίου είναι αρκετά για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Σπαν προειδοποίησε ότι δεν είναι πιθανό η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα τον Δεκέμβριο και σημείωσε ότι χειμερινές εκδηλώσεις, όπως χριστουγεννιάτικα πάρτι, πάρτι γενεθλίων και γάμοι μάλλον δεν θα πραγματοποιηθούν.

“Δεν είπαμε ποτέ ότι ο Νοέμβριος θα είναι δύσκολος και μετά όλα θα είναι όπως πριν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επίσης προειδοποίησε κατά της βιαστικής άρσης των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι να μειωθούν τα εβδομαδιαία κρούσματα του κορωνοϊού κάτω από το όριο των 50 μολύνσεων ανά 100.000 ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή το ποσοστό στη Γερμανία είναι 139 κρούσματα για 100.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το RKI.

“Αν απλώς μειώσουμε λίγο τα νούμερα τώρα και άρουμε πολύ γρήγορα (τους περιορισμούς), ενδέχεται να καταλήξουμε σε μια αέναη εναλλαγή lockdown και ανοιγμάτων”, επεσήμανε ο Σέντερ μιλώντας στην Muenchener Markuer.

“Αυτό θα ήταν δύσκολο να το κατανοήσουν οι πολίτες. Για τον λόγο αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τη θεραπεία που αρχίσαμε μέχρι να αποδειχθεί επιτυχής”, κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


Πηγή: timesnews.gr