Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας από το 1997,Αντώνης Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου δήλωσε πως ως Ομοσπονδία «καταδικάσαμε αυτή την αποτρόπαια συμπεριφορά, διότι πλέον ξέραμε για ποιόν μιλάμε, ζητήσαμε να παραιτηθεί και παραιτήθηκε ζητήσαμε να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων και γνωρίζουμε κατά 99% ότι παραιτήθηκε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, δεν θεωρεί ε ότι υπάρχει λόγος παραίτησης του απαντώντας «γιατί να παραιτηθώ, είναι συλλογική ευθύνη;» προσθέτοντας ωστόσο, λίγο μετά, ότι στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας δεν θα είναι υποψήφιος και αυτό αποτελεί προειλημμένη απόφαση του εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε ένδειξη, φήμη ή καταγγελία παρόμοιου γεγονότος.

Στην ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ότι προτίθεται να αποσύρει την υποστήριξη του από την Ομοσπονδία και την τρέχουσα δωρεά του εάν εντός 30 ημερών δεν δοθούν διαβεβαιώσεις για καθολική διευθέτηση των συγκεκριμένων θεμάτων σχολίασε ο κ.Δημητρακόπουλος ότι αυτές θα δοθούν και πρόσθεσε ότι «ένα μεμονωμένο φαινόμενο δεν μπορεί να στιγματίζει μία ολόκληρη ιστιοπλοϊκή οικογένεια».

Για την πρώτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που ανέφερε ως «δυσάρεστο» περιστατικό τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου αναγνώρισε ως ατυχή τον χαρακτηρισμό και πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε αυτή να χαρακτηρίσει την Ομοσπονδία καθώς τα μέλη της δεν είναι και επαγγελματίες του λόγου. Πρόσθεσε δε ότι με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του καταγγελλόμενου η Ομοσπονδία προχώρησε στην απερίφραστη καταδίκη του και ζήτησε την απομάκρυνση του.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες των Ολυμπιονικών για κατάχρηση εξουσίας ο κ. Δημητρακόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς θα πρέπει να πιστέψει κανείς την απόφαση που θα βγάλει το δικαστήριο. «Αυτά τα πράγματα έχουν πάει στο δικαστήριο, υπάρχει η ελληνική Δικαιοσύνη την οποία σεβόμαστε απόλυτα» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στον αντίποδα ο παραιτηθείς από την Ομοσπονδία και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γ. Παπαδημητρίου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ηθικά και μόνο περίμενε να ακούσει την παραίτηση του κ. Δημητρακόπουλου καθώς μετα από τον ίδιο έχουν παραιτηθεί ακόμη δύο και η επιτροπή Ανοικτής θαλάσσης αποτελούμενη από 10 μέλη. Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις και σχολίασε ότι δεν υπάρχει «ατυχής» έκφραση .


Πηγή: timesnews.gr