Τον κώδωνα του κινδύνου για την εορταστική περίοδο, ώστε να αποφευχθεί νέα έξαρση της πανδημίας, έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα, αντιθέτως και τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.

«Αποκλιμάκωση θα υπάρξει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους» ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Mega. Μόνο τότε, παράλληλα με τον αριθμό των κρουσμάτων, θα έχουμε μπει «σε ασφαλή νερά», είπε.

Η πίεση στο σύστημα υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται, επισήμανε από την πλευρά του, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Ζήτημα είναι αν υπάρχουν μία με δύο κλίνες ΜΕΘ όταν εφημερεύουμε, ανέφερε, τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια εύθραυστη ισορροπία». Εξέφρασε και ο ίδιος την ανησυχία του για την κινητικότητα στις εορτές και προειδοποίησε πως το δεύτερο κύμα Covid-19 δεν έχει τελειώσει.

Στο Mega μίλησε και ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έχει εμβολιαστεί παγκοσμίως. Ο Δημήτρης Τζαχάνης, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τόνισε ότι δεν είχε κάποια σημαντική παρενέργεια από τον εμβολιασμό.

Το μόνο που αισθάνθηκε ήταν λίγος πόνος στο μπράτσο που κράτησε για μία μέρα. Την ίδια μέρα, μάλιστα, ο γιατρός εργάστηκε κανονικά.

Πηγή: Mega


Πηγή: timesnews.gr