Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση σχετικά με τη δυσμενή μεταχείριση των εποχικά εργαζομένων στον κλάδο Επισιτισμού – Τουρισμού.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι για τους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό με υποχρεωτικό δικαίωμα επαναπρόσληψης, σταμάτησε το μέτρο της μονομερούς αίτησης αναστολής συμβάσης εργασίας (534€) και μεταφέρθηκαν για τρεις μήνες στο ταμείο Ανεργίας και στα 400€ μηνιαίο εισόδημα μέχρι τον Ιανουάριο 2021. Ανέφερε επίσης ότι ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον Επισιτισμό, οι οποίο βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα», καθώς δεν είχαν το δικαίωμα για αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν ούτε στο ταμείο ανεργίας. Τα ίδια προβλήματα ταλανίζουν και τους εποχικά εργαζόμενους σε χειμερινές εποχικές επιχειρήσεις, αφού δεν έχει προβλεφθεί τίποτα γι’ αυτούς, ούτε μονομερή αίτηση για αποζημίωση ειδικού σκοπού αλλά ούτε και επίδομα ανεργίας, ενώ οι εργαζόμενοι στο χώρο της νυκτερινής διασκέδασης, σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, δεν θα ανοίξουν μέχρι να έρθει το εμβόλιο.

Τέλος, ο Γιώργος Μουλκιώτης κάλεσε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα μέτρα στήριξης για τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων προκειμένου να υπάρχει ένα ελάχιστο πλαίσιο προστασίας εκείνων και των οικογενειών τους, επικαλούμενος τις αιτιολογημένες προτάσεις της ΓΣΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ για καμία κατηγορία των μη καλυπτόμενων και πληττόμενων εργαζομένων, περιορίστηκε στην επανάληψη των γνωστών ήδη ληφθέντων μέτρων και ανακοίνωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει τα ένσημα από 100 σε 50 στις εποχιακές επιχειρήσεις. Δυστυχώς, αποκαλύφθηκε στη Βουλή η πλήρης αδιαφορία της Κυβέρνησης για τις ως άνω κατηγορίες εργαζομένων.


Πηγή: timesnews.gr