Στις 18 Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη υβριδική εκδήλωση της έκθεσης Greek Panorama Virtual που είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και όλων των τουριστικών φορέων της χώρας, με διασύνδεση με την Σκανδιναβία, τη Γαλλία, και την Ελβετία, με την συμμετοχή του euronews και τον δημοσιογράφο Damon Embling, προβάλλοντας τη χώρα μας σε 15 χώρες της Ευρώπης. Σε αυτή την εκδήλωση τιμώμενες περιοχές είναι ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, και ο Δήμος Ρεθύμνης, ενώ παρουσίαση θα κάνει η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών προβάλλοντας το τουριστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας μας. Επίσης, η πρωινή συνεδρία είναι αφιερωμένη στις αερομεταφορές και τον οινοτουρισμό, όπου ζωντανά στο στούντιο θα ανοιχθούν κρασιά από τη Σάμο, το Ρέθυμνο, και τον Αττικό Αμπελώνα. Όλες οι εκδηλώσεις βρίσκονται βιντεοσκοπημένες στο youtube κανάλι της έκθεσης και αποτελούν σημείο αναφοράς για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η πολύ επιτυχημένη έκθεση Greek Panorama που για σειρά ετών πρόβαλε την Ελλάδα στο εξωτερικό με διοργανώτρια εταιρία την North Events έγινε υβριδική και κάθε μήνα διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στούντιο της εταιρίας Podimatas SA υβριδικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται διάφορες θεματικές μορφές τουρισμού, γίνονται διασυνδέσεις με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, και με τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από επιλεγμένες χώρες που είναι και οι κύριες πηγές εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά η έκθεση γυρίζει στη γενέτειρα της χώρα τη Σουηδία όπου θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας που θα μας δώσουν τη δική τους προοπτική για τις κρατήσεις στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. Στην πρώτη μάλιστα υβριδική εκδήλωση που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2021 στο στούντιο παραβρέθηκε ο ΓΓ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ έγινε ζωντανή διασύνδεση με την Πολωνία και την Μεγ. Βρετανία.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που παρόλες τις αντιξοότητες στην γενική οικονομία και ειδικότερα στον κλάδου του τουρισμού, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε σε επικοινωνία την Ελλάδα με τις κυριότερες αγορές της. Θα συνεχίσουμε προβάλλοντας και άλλους προορισμούς και δημιουργώντας περισσότερα περίπτερα που θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών μας από όλο τον κόσμο“, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της North Events κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, και πρόεδρος Ελλάδας και Κύπρου της ASTA, American Society of Travel Agents.

Θεωρούμε ότι οι υβριδικές εκθέσεις θα συνεχίσουν να υφίσταται στο μέλλον και θα γνωρίσουν άνθιση γιατί θα εξοικονομούν μεγάλα κόστη στην επικοινωνία των τουριστικών στελεχών, ενώ η Greek Parorama Virtual που θα υφίσταται όλο το χρόνο δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας άμεσα και συνεχώς μεταξύ των εκθετών και των επισκεπτών της.” δήλωσε η κ. Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της Travel Media Applications Ltd που συνδιοργανώνει την έκθεση.

Η έκθεση θα συνεχίσει τις υβριδικές της εκδηλώσεις κάθε μήνα μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, ενώ τα ηλεκτρονικά της περίπτερα  βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών της όλο το χρόνο και όλο το 24ωρο, γεγονός που αποτελεί και μια από τις βασικές της καινοτομίες.


Πηγή: timesnews.gr