Ο Gruff Rhys θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ Seeking New Gods μέσω της Rough Trade Records στις 21.5.2021. Αυτό  είναι το έβδομο solo album του που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας με την μπάντα του, ενώ οι μίξεις πραγματοποιήθηκαν στο Los Angeles με τον superstar παραγωγό Mario C (Beastie Boys). Το υπέροχο εικαστικό του δίσκου έχει επιμεληθεί ο μόνιμος συνεργάτης του RhyssMark James.

Το concept του άλμπουμ αρχικά ήταν η βιογραφία ενός βουνού, του Mount Paektu (ενεργό ηφαίστειο της Ανατολικής Ασίας). Ωστόσο, καθώς το γράψιμο του Gruff άρχισε να αντανακλά το ανθρώπινο χρονοδιάγραμμα της ύπαρξης μιας κορυφής και τα οικεία χαρακτηριστικά που το φέρνουν στη μυθολογική ζωή, τόσο τα τραγούδια όσο και το βουνό έγιναν πολύ πιο προσωπικά.

Ο Gruff λέει για το άλμπουμ: «Το άλμπουμ μιλάει για τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς, καθώς και τις περιοχές που κατοικούν οι άνθρωποι για χρονικές περιόδους. Για το πώς έρχονται και πηγαίνουν οι άνθρωποι, αλλά η γεωλογία κολλάει και αλλάζει πιο αργά. Νομίζω ότι αφορά τη μνήμη και τον χρόνο.  Αποτελεί ακόμα μια βιογραφία ενός βουνού, αλλά τώρα είναι το Paektu του μυαλού. Δεν θα μάθετε πολλά για το πραγματικό βουνό από την ακρόαση αυτού του δίσκου, αλλά θα αισθανθείτε κάτι, ελπίζω.

O Gruff  Rhys, από την εποχή των Super Furry Animals, ήθελε πάντοτε να ξεπερνά τα όρια στον τρόπο παρουσίασης και εκτέλεσης της μουσικής. Γι’ αυτό το δίσκο, ο Gruff συνεργάστηκε με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του BBC για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Audio Orchestrator ώστε να δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εμπειρία ακρόασης πολλαπλών συσκευών στο σπίτι. Είναι η πρώτη φορά που το BBC προσφέρει αυτήν την τεχνολογία για ένα άλμπουμ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Album PreOrder Link: https://gruffrhys.ffm.to/seekingnewgods

Track listing

01 Mausoleum Of My Former Self

02 Can’t Carry On

03 Loan Your Loneliness

04 Seeking New Gods

05 Hiking in Lightning

06 Holiest of The Holy Men

07 The Keep

08 Everlasting Joy

09 Distant Snowy Peaks

https://www.instagram.com/gruffingtonpost/

https://twitter.com/gruffingtonpost

https://www.facebook.com/Gruffingtonpost/

http://www.gruffrhys.com/

Κυκλοφορεί από την Rough Trade Records


Πηγή: timesnews.gr