Με την επέλαση του κορωνοϊού να συνεχίζεται στη Δύση, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική έχουν ξεκάθαρη ανάγκη για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, υποστηρίζει ο Δρ Τζερόμ Κιμ, Γενικός του Διευθυντής Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων.

Αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τη νέα έξαρση του ιού. Στην άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, η Καλιφόρνια έγινε η δεύτερη αμερικανική πολιτεία, μετά το Τέξας, που κατέγραψε πάνω από ένα εκατομμύριο ημερήσιες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

«Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο σε συνδυασμό με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, την χρήση της μάσκας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής θα αποδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά εφόδια για τον περιορισμό της πανδημίας, υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου Εμβολίων.

Χαρακτηρίζοντας πολύ καλά νέα τις εξελίξεις από τον κούρσα για το εμβόλιο κατά του Covid-19, ο Κιμ σχολίασε την δυσπιστία με την οποία προσεγγίζουν το θέμα του εμβολιασμού αρκετοί πολίτες.

Έρευνα που πραγματοποίησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε συνεργασία με την Ipsos κατέληξε στο συμπέρασμα πως 74% των πολιτών παγκοσμίως είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν, ποσοστό που πέφτει στο 67% για τους Αμερικανούς πολίτες.

Κατανοώντας ότι δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης να βρεθεί ένα εμβόλιο ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία, πολλοί μπορεί να ερμηνεύσουν αυτή την αναγκαιότητα ως προχειρότητα στις διαδικασίες ή εκπτώσεις στην ασφάλεια, ο Κιμ θεωρεί να σημαντικό να πειστεί ο κόσμος ότι τα εμβόλια που θα λάβουν τελικά έγκριση είναι αποτελεσματικά και δεν επιφέρουν παρενέργειες.

«Πρέπει να είμαστε πειστικοί, πρέπει να στοχεύσουμε τις κοινότητες που είναι πιο καχύποπτες απέναντι στον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNBC


Πηγή: timesnews.gr