Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μέσα σε εκκλησία στο κέντρο της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια”, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε μήνυμα στο Twitter.

“Πρέπει να αντικατασταθεί αυτός ο φαύλος κύκλος που δεν σταματά να επιδεινώνεται — η ρητορική μίσους, οι προκλήσεις και η βία — από τη λογική και τη σωφροσύνη”, τόνισε.

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο ριζοσπαστισμός το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί περισσότερο ριζοσπαστισμό και ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί με ύπουλες προκλήσεις”, έγραψε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε ότι η προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ μπορεί να προτρέπει στη “βία και την αιματοχυσία”.

Καταδικάζουν και οι ευρωπαίοι ηγέτες

Και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Γαλλία με κοινή δήλωσή τους, τονίζοντας ότι «στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας – στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είμαστε σοκαρισμένοι και θλιμμένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Καταδικάζουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο αυτές τις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν επιθέσεις στις κοινές μας αξίες.

Στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας – στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού.

Καλούμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ κοινοτήτων και θρησκειών και όχι για το διχασμό».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


Πηγή: timesnews.gr