Μπορεί οι κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το εμπάργκο με το οποίο απειλούν ορισμένες χώρες, να μην αγχώνουν την Τουρκία, η οποία βλέπει να καθυστερούν οι όποιες σχετικές αποφάσεις, τα νέα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι θετικά από μια άλλη –πολύ πιο μακρινή- χώρα.

Ο λόγος για τον Καναδά και την εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και drones Bombardier Recreational Products, η οποία ανακοίνωσε πως αναστέλλει την πώληση κινητήρων προς την Τουρκία.

Ειδικότερα, η καναδική εταιρεία αναφέρει πως έγινε γνωστό πως κάποιοι από τους κινητήρες της θυγατρικής εταιρείας Rotax, οι οποίοι προορίζονται για drones αναψυχής, χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο drone «Bayraktar TB2».

Οι Καναδοί έλαβαν πληροφορίες ότι τα συγκεκριμένα drones χρησιμοποιούνται στη διαμάχη Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου οι Τούρκοι στηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και για το λόγο αυτό σταμάτησαν τις εξαγωγές προς Τουρκία.

«Ενημερωθήκαμε προσφάτως ότι ορισμένοι κινητήρες Rotax χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε στρατιωτικά UAV και ξεκινήσαμε άμεσα διεξοδική έρευνα αμέσως», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Bombardier Recreational Products Μάρτιν Λανγκελίερ μιλώντας στο Radio Canada International, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αναστέλλει την παράδοση κινητήρων αεροσκαφών σε χώρες με «ασαφή χρήση».


Πηγή: timesnews.gr