Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη...

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

770
0

Για ανέξοδες υποσχέσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Επιρρίπτει δε «εγκληματικές ευθύνες» στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τονίζει ότι η μεγάλη διασπορά στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οφείλεται στην «ανυπαρξία μέτρων» για την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χαρακτηρίζοντας τις παρούσες συνθήκες στα νοσοκομεία της πόλης ως «πολεμικές», καταγγέλλει την κυβέρνηση για «παζάρεμα» με τους κλινικάρχες αναφορικά με την απόφαση επίταξης ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι «συμπεριφέρεται σαν να μην κυβέρνησε 5 χρόνια», ενώ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στη διοίκηση της Περιφέρειας όσο και στη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης επειδή δεν έλαβαν μέτρα.

Η ανακοίνωση καταλήγει με δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, που περιλαμβάνει στοχευμένα μαζικά τεστ, επίταξη ιδιωτών γιατρών και ιδιωτικών κλινικών με διαθέσιμες ΜΕΘ, όπως επίσης μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ.


Πηγή: timesnews.gr