Οι βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, Ευαγγελία Λιακούλη, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Πουλάς κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι με απόφαση της Κυβέρνησης, από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, οι κρατικοί βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε ολόκληρη την χώρα ανέστειλαν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με κοινωφελή προγράμματα σε αυτούς μέσω του ΟΑΕΔ, να μένουν «στον αέρα» για όσο διάστημα διαρκεί το λουκέτο. Τονίζουν επίσης ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε δημάρχου να μεταφέρει σε άλλη υπηρεσία τους εργαζόμενους αυτούς, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται, όμως στην πράξη είναι λίγοι οι δήμοι που έχουν κάνει χρήση της εν λόγω διαδικασίας.

Κατόπιν αυτών, ζητούν να υπάρξει συνολική μέριμνα για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με απόφαση της Κυβέρνησης και δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες. Επιπλέον, ερωτούν αν εξετάζεται από την Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να τεθούν σε αναστολή οι εν λόγω εργαζόμενοι και να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.


Πηγή: timesnews.gr