Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Εύας Κοταμανίδου έστειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα σημαντικό έργο.

Η Εύα Κοταμανίδου έμεινε στη συνείδηση του κοινού και ως η «πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου» και αυτό μεταξύ άλλων τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η υπουργός Πολιτισμού.

«Τα πλάνα από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου που αποτυπώνουν το έντονο βλέμμα της, θα συνεχίσουν να κρατούν την παρουσία της ζωντανή από την οθόνη. Στους αμέτρητους ρόλους που ερμήνευσε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, η Εύα Κοταμανίδου μετέφερε, με κάθε της εμφάνιση, δύναμη, επιβλητικότητα, συναίσθημα. Υπηρέτησε την τέχνη της υποκριτικής με ήθος και συνέπεια.

Ήταν ενεργός πολίτης, με συμμετοχή στα κοινά και άποψη, την οποία πάντοτε εξέφραζε με ευπρέπεια. Η απουσία της θα είναι αισθητή. Όμως τα πλάνα από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου που αποτυπώνουν το έντονο βλέμμα της, θα συνεχίσουν να κρατούν την παρουσία της ζωντανή από την οθόνη.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους της» αναφέρει η Λίνα Μενδώνη.


Πηγή: timesnews.gr