Από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές, που, θα εντάξει η δημόσια τηλεόραση στο πρόγραμμά της την επόμενη σεζόν, είναι η νέα σειρά, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαβασιλείου. ΄Ηδη γυρίστηκαν οι σκηνές της σειράς, που, αναφέρονται στο Λονδίνο και από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχισθούν τα γυρίσματα στον ΄Αγιο Νικόλαο της Κρήτης.

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Με σπουδαίους συντελεστές, άρχισε να γυρίζεται η νέα σειρά της ΕΡΤ «Καρτ ποστάλ», που, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, ιδιαίτερα γνωστής και στη χώρα μας, από το έργο της «Το νησί».

Οι άνθρωποι των μεγάλων επιτυχιών, που εγγυώνται ένα υψηλής στάθμης ποιοτικό αποτέλεσμα, της νέας σειράς της ΕΡΤ, είναι ο σπουδαίος ΄Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Παπαβασιλείου, ο διευθυντής φωτογραφίας Γιάννης Δρακουλαράκος και ο Pete Rowe, ο Μίνως Μάτσας στη μουσική επιμέλεια, η Σοφία Παναγιωτάκη στη δ/νση παραγωγής, η παραγωγή είναι της NEEDaFIXER και εξαιρετικοί ηθοποιοί ερμηνεύουν τους ρόλους, με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, τη Μάργκαρετ Κλούνι και τον Γουίλ Χίσλοπ.

H διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ

Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν κάνει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*) και η Δώρα Μασκλαβάνου. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης της σειράς Γιώργος Παπαβασιλείου ταξίδεψε στη βρετανική πρωτεύουσα για τις ανάγκες των γυρισμάτων, που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικές τοποθεσίες του Λονδίνου, όπως Albert Bridge, Battersea Park, Chelsea και Picadilly Circus, με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Μάργκαρετ Κλούνι (Victoria, Last Christmas, Here comes hell) και Γουίλ Χίσλοπ (Βραβείο Μουσικής Κωμωδίας, Ηνωμένο Βασίλειο), οι οποίοι υποδύονται τους Έμι και Μάρτιν.

Τα γυρίσματα της σειράς, που αποτελείται από 12 αυτοτελή επεισόδια, 12 στιγμιότυπα μιας καταβύθισης στη δίψα για ζωή, θα συνεχιστούν στο μαγευτικό νησί της Κρήτης, στον Άγιο Νικόλαο.

Πρωταγωνιστής και συνδετικός κρίκος, σε όλες τις ιστορίες της σειράς «Καρτ ποστάλ» είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία, Συννεφιασμένη Κυριακή, Τελευταίο σημείωμα, Ευτυχία κ.ά.), ο οποίος υποδύεται έναν ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφή Άγγλο αρχαιολόγο, τον Τζόζεφ, που επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή.

Μόνο που τα θεμέλια στα οποία ο ίδιος έχει στήσει τη ζωή του αποδεικνύονται σαθρά.

Θα περιπλανηθεί στην Κρήτη θέτοντας μύχιες ερωτήσεις που έχουν τις ρίζες τους στον φόβο της απόρριψης, της απώλειας, του θανάτου.

Μέσα από ένα ταξίδι συναισθηματικής μαθητείας, θα συμφιλιωθεί με τον έρωτα που λάθεψε, τις πληγές που κακοφόρμισαν, τον θάνατο που τον σημάδεψε όταν ήταν παιδί. Ο Τζόζεφ σιγά σιγά θα γίνει και πάλι ο Σήφης των ανέμελων παιδικών του χρόνων…


Πηγή: timesnews.gr