Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, 3 άνθρωποι ναυάγησαν σε ένα ακατοίκητο νησί στις Μπαχάμες και έζησαν εκεί για 33 μέρες.

Τους εντόπισε αεροσκάφος σε περιπολία ρουτίνας, οι τρεις τους ανέμιζαν μανιασμένα μια αυτοσχέδια σημαία.

Οι τρεις Κουβανοί είπαν στις αμερικανικές αρχές πως επιβίωσαν τρώγοντας κυρίως καρύδες. Μέλος του πληρώματος που βοήθησε στη διάσωσή τους δήλωσε κατάπληκτος στο BBC που κατάφεραν να επιβιώσουν για τόσο πολύ.

Η ομάδα των ναυαγών εντοπίστηκε σε ένα νησί μεταξύ Florida Keys και Κούβας. Ο αξιωματικός της Ακτοφυλακής, Riley Beecher, δήλωσε πως τους διέκριναν πάνω στο νησί και επέστρεψαν για να τους ρίξουν φαγητό, νερό και έναν ασύρματο, πριν καλέσουν τα σωστικά συνεργεία.

Με σπαστά ισπανικά, ο Beecher κατάλαβε πως οι ναυαγοί χρειάζονταν ιατρική φροντίδα. «Το έκαναν σαφές πως ήταν πάνω στο νησί για 33 μέρες».

Οι δύο άντρες και η γυναίκα είπαν στους Αμερικανούς πως κολύμπησαν ως το νησί όταν το σκάφος τους βούλιαξε. Τα αμερικανικά μέσα μεταδίδουν πως επιβίωσαν χάρη στις καρύδες, αλλά και τα ποντίκια. Και κάποια όστρακα.

Τους διέσωσαν με ελικόπτερο την Τρίτη και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Φλόριντα για τις πρώτες βοήθειες. Πλέον είναι στα χέρια της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνείων…


Πηγή: timesnews.gr