Την ώρα που «τρέχουν» παγκοσμίως οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, κυρίως με τα εμβόλια των Pfizer /BioNtech και  της Moderna, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παίρνει την εκδίκησή του καθώς οι αναπτυσσόμενες χώρες στρέφονται όλο και περισσότερο στο φθηνότερο αλλά εξίσου αποτελεσματικό εμβόλιο της Ρωσίας για τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους.

Το Sputnik V είναι ένα από τα τρία διαθέσιμα εμβόλια που είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό σε σοβαρές περιπτώσεις COVID -19 και έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε σχεδόν 30 χώρες, αρκετές από τις οποίες αποτελούν μακροχρόνιους συμμάχους της Ρωσίας. Ωστόσο, ανάμεσα στις χώρες που έχουν εγκρίνει την χρήση του ρωσικού εμβολίου βρίσκονται και έθνη που δεν ήταν αναμενόμενα, όπως για παράδειγμα η Ουγγαρία ή το Μεξικό , χώρες που έχουν καταφύγει στη λύση του Sputnik V σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση των εμβολιασμών εξασφαλίζοντας αρκετές δόσεις για την περίπτωση που εξαντληθούν οι διαθέσιμες δόσεις των εμβολίων των υπόλοιπων φαρμακοβιομηχανιών.

GZEROMEDIA.COM

Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, ενδέχεται η Ρωσία να κερδίσει τελικά τον παγκόσμιο αγώνα των εμβολίων ενάντια στη Δύση και την Κίνα;

Mε πληροφορίες από gzeromedia


Πηγή: timesnews.gr