Η Σαουδική Αραβία «καταδίκασε απερίφραστα» την επίθεση με μαχαίρι, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα μέσα σε εκκλησία στο κέντρο της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς ανθρώπων στη Νίκαια της Γαλλίας», αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμά του στο Twitter.

“Επαναλαμβάνουμε την κατηγορηματική απόρριψη από το βασίλειο τέτοιων εξτρεμιστικών ενεργειών που είναι αντίθετες προς όλες τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις και τη λογική”, προστίθεται στο κείμενο αυτό, το οποίο καλεί επίσης στην “απόρριψη των πρακτικών που οδηγούν στο μίσος, τη βία και τον εξτρεμισμό”.

Η επίθεση στη Νίκαια σημειώθηκε την ίδια ημέρα που ένας φύλακας του γαλλικού προξενείου στη δυτική πόλη Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας, τραυματίστηκε με μαχαίρι.

Ούτε η πρεσβεία ούτε οι σαουδαραβικές αρχές διευκρίνισαν το κίνητρο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε τη στιγμή όπου επικρατεί οργή στη Μέση Ανατολή κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν υπεραμύνθηκε πρόσφατα των σκίτσων του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ κατά τη διάρκεια της απότισης εθνικού φόρου τιμής στον Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστή εξτρεμιστή στις 16 Οκτωβρίου. Ο καθηγητής έγινε στόχος επίθεσης γιατί είχε δείξει τα σκίτσα στους μαθητές του στην τάξη την ώρα του μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Μακρόν αλλά δήλωσε ότι απορρίπτει κάθε απόπειρα σύνδεσης του Ισλάμ με την “τρομοκρατία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP


Πηγή: timesnews.gr