Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η Warner Bros καλείται να αποζημιώσει επιχειρηματία για τη χρήση φωτογραφίας σε...

Η Warner Bros καλείται να αποζημιώσει επιχειρηματία για τη χρήση φωτογραφίας σε θρίλερ με τον Μπεν Άφλεκ

293
0

Ένας δικαστής στην Ισπανία διέταξε τη Warner Bros να καταβάλει αποζημίωση 25.000 ευρώ σε έναν Mαροκινό επιχειρηματία, επειδή η φωτογραφία του εμφανίστηκε μαζί με εικόνες της μαφιόζικης οικογένειας Γκαμπίνο σε θρίλερ του 2016 με πρωταγωνιστή τον Μπεν Άφλεκ ως εγκληματολογικό λογιστή και διάνοια στα μαθηματικά.

Οενάγων, ο οποίος είχε αρχικά ζητήσει 250.000 ευρώ από το στούντιο, υποστήριξε ότι το ηθικό του ανάστημα και η επιχείρησή του επλήγησαν λόγω της σύνδεσής του με τη μαφία στην ταινία The Accountant.

Ο άντρας, του οποίου το όνομα αποκρύφθηκε στη δικαστική απόφαση, ζει στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία και είπε ότι ο γιος του τον ειδοποίησε για την ακούσια εμφάνισή του στην ταινία.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Βαλένθια αναφέρει ότι το πρόσωπο του ενάγοντος διακρίνεται για μόλις ένα δευτερόλεπτο σε μια ταινία που διαρκεί 115 λεπτά. Αναγνωρίζει επίσης τον ισχυρισμό της Warner Bros ότι η φωτογραφία είχε ληφθεί από ένα αληθινό ένταλμα σύλληψης του FBI που εκδόθηκε για τον ενάγοντα σχετικά με φερόμενη ηλεκτρονική απάτη το 2004.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι η φωτογραφία του άνδρα είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία «χωρίς καμίας μορφής συγκατάθεση, είτε σιωπηρή είτε ρητή» και ότι είχε εμφανιστεί κάτω από μια επιγραφή με την ένδειξη: «ύποπτοι συνεργάτες της οικογένειας Γκαμπίνο».

Η παράθεση της φωτογραφίας και της επιγραφής σύμφωνα με το δικαστήριο, έβλαψε τη φήμη του.

Ο δικαστής επιδίκασε στον άντρα 25.000 ευρώ ως αποζημίωση, αλλά απέρριψε τον ισχυρισμό του για απώλεια εσόδων, με την αιτιολογία ότι δεν αποδείχθηκε ότι έχει πληγεί οικονομικά ως αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης της εικόνας του στην ταινία.


Πηγή: timesnews.gr