«Μη διστάσετε να αμφισβητήσετε, να ψάξετε την αλήθεια. Η Θεολογία αλλά και η Εκκλησία, πρέπει να πω, έχουν ανάγκη την ειλικρινή αγωνία των νέων», παρότρυνε σήμερα τους πρωτοετείς φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τον χαιρετισμό που τους απηύθυνε, διαδικτυακά, στην τελετή υποδοχής τους.

Επιπλέον, σημείωσε: «Τολμήστε παράλληλα με την επιστήμη και το προσωπικό σας ψάξιμο. Δώστε χώρο σε αυτό τον ιερό εαυτό μας, που ίσως όλοι κρύβουμε, να μιλήσει, ακούστε τη φωνή του. Μη διστάσετε, τέλος, να συζητήσετε με τον Θεό».

Εξάλλου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνεχάρη τους φοιτητές για την επιτυχία τους και τόνισε ότι «αν υπάρχει κάτι που όλοι κάποτε υποψιαζόμαστε και υπαρξιακά πιστοποιούμε, αυτό είναι η αίσθηση της ιερότητας του εαυτού μας, τελικά η αίσθηση του μυστηρίου της σχέσης μας με το Θεό. Αν κάτι δίνει νόημα στην ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι ασφαλώς η σχέση αυτή και η συνακόλουθη προοπτική της νίκης κατά του θανάτου. Τούτες τις αλήθειες προσεγγίζει η Θεολογία με τρόπο επιστημονικό. Είναι ένας συναρπαστικός κόσμος. Η ανθρώπινη γνώση βρίσκεται συνεχώς μπροστά στο σκάνδαλο της περατότητάς της, της αδυναμίας της εν τέλει, να εξαντλήσει την αλήθεια. Ο Θεός άλλοτε σαν να φαίνεται και άλλοτε σαν να κρύβεται από τα μάτια μας. Ωστόσο, ο μόχθος της Θεολογίας μας έχει χαριστεί σε χιλιάδες σελίδες θαυμαστών για την ομορφιά τους και τη σοφία τους κειμένων, υποδειγμάτων ανθρωπίνου λόγου και άλλων καρπών της πνευματικής ζωής».

Τέλος, τους ευχήθηκε οι σπουδές τους να είναι γόνιμες και δημιουργικές και τους συμβούλευσε να μη φοβηθούν την έρευνα.

Χαιρετισμό στους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 απηύθυνε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Πηγή: timesnews.gr