Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία έφθασε τα 8,72 εκατ., καθώς καταγράφηκαν 44.879 νέα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Υγείας.

Με 547 νέους θανάτους από το πρωί της Πέμπτης, ο αριθμός των απωλειών στη χώρα λόγω της πανδημίας έφτασε τις 128.668, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου.

Υπάρχουν 484.547 ενεργά κρούσματα στη χώρα, ενώ 8,11 εκατ. άτομα έχουν θεραπευτεί και εξέλθει από τα νοσοκομεία μέχρι στιγμής.

Την Τετάρτη ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα είχε μειωθεί κάτω από τα 500.000. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που ο αριθμός των ανθρώπων που θεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο από νοσοκομεία ξεπέρασε τα 8 εκατ.

Παρά τις τακτικές προειδοποιήσεις και κανονισμούς από την κυβέρνηση προς τους πολίτες για τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και τη χρήση μάσκας προσώπου, τεράστια πλήθη παρατηρήθηκαν στις αγορές, εν μέσω της τρέχουσας εορταστικής περιόδου.

Το Φεστιβάλ των Φώτων θα εορτασθεί αύριο Σάββατο. Φέτος, έχει επιβληθεί αυστηρή απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια ελέγχου τόσο των αυξανόμενων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Μέχρι την Πέμπτη έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 123,1 εκατ. τεστ στη χώρα, από τα οποία σχεδόν 1,14 εκατ. πραγματοποιήθηκαν μόνο την Πέμπτη, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία από το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) την Παρασκευή.

Πηγή: Reuters


Πηγή: timesnews.gr