Ο στρατός της Ινδίας εκπαιδεύει σκύλους για να εντοπίζουν την Covid-19 στις τάξεις του, μυρίζοντας τον ιδρώτα και τα ούρα των ανθρώπων.

Σκύλοι, όπως κόκερ σπάνιελ και λαμπραντόρ εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τη νόσο από τα κύτταρα των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σε μια εγκατάσταση στο Νέο Δελχί.

Διάφορες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν σκύλους για να εντοπίζουν τον κορονοϊό σε αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. Όμως, η χρήση τους για αυτόν τον σκοπό στις ένοπλες δυνάμεις γίνεται για πρώτη φορά στην Ινδία, σημείωσε ο συνταγματάρχης Σουρέντερ Σαϊνί, εκπαιδευτής σκύλων του στρατού.

«Βασιζόμενοι στα δεδομένα από τα δείγματα που έχουμε ήδη εξετάσει, έως τώρα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι σκύλοι μπορούν να ανιχνεύσουν τη νόσο σε ποσοστό άνω του 95%», είπε ο Σαϊνί στο πρακτορείο ειδήσεων ANI, συνεργάτη του Ρόιτερς.

REUTERS/ADNAN ABIDI

Τουλάχιστον 8 σκύλοι εκπαιδεύονται για να σταλούν σε ένα στρατόπεδο διέλευσης στη βόρεια Ινδία, απ’ όπου τα στρατεύματα μετακινούνται προς συνοριακές περιοχές. Οι σκύλοι θα συμβάλουν στην ταχύτερη ανίχνευση της νόσου και τη μείωση της ανάγκης για τεστ στις απομακρυσμένες περιοχές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Πηγή: timesnews.gr