Αρχική ΚΟΣΜΟΣ ΗΠΑ: Εγκριση εμβολίου της Pfizer τις επόμενες ημέρες – Υπ. Υγείας: Οι...

ΗΠΑ: Εγκριση εμβολίου της Pfizer τις επόμενες ημέρες – Υπ. Υγείας: Οι εμβολιασμοί ξεκινούν Δευτέρα ή Τρίτη

205
0

Η έγκριση του εμβολίου της Pfizer και της Biontech κατά του κορωνοϊού από τις ΗΠΑ μπορεί να ανακοινωθεί εντός ημερών, με τους πρώτους Αμερικανούς να εμβολιάζονται ακόμη και τη Δευτέρα ή την Τρίτη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ABC News «Good Morning America», ο Αζάρ σημείωσε ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενημέρωσε τις εταιρείες που παρασκευάζουν το εμβόλιο ότι σχεδιάζει να προχωρήσει προς την έγκριση.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες για τη μεταφορά του εμβολίου, πρόσθεσε.

«Έχω κάποια καλά νέα για εσάς. Πριν από λίγο η FDA ενημέρωση την Pfizer ότι σκοπεύει να προχωρήσει προς την έγκριση του εμβολίου τους. Μπορεί να δούμε ανθρώπους να εμβολιάζονται Δευτέρα, Τρίτη την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε ο Αζάρ.

Ανεξάρτητη επιτροπή συμβούλων του ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τάχθηκε χθες Πέμπτη κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer εναντίον του νέου κορωνοϊού, κάνοντας ακόμη ένα βήμα στον δρόμο προς την έναρξη του εμβολιασμού σε μια χώρα όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 285.000 ανθρώπους επί συνόλου 15 και πλέον εκατομμυρίων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 ως αυτό το στάδιο.

Η επιτροπή ενέκρινε, με 17 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, τη γνωμοδότηση ότι τα εγνωσμένα οφέλη του εμβολίου, το οποίο ανέπτυξαν η αμερικανική Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, βαραίνουν περισσότερο από τους κινδύνους για τους ανθρώπους 16 ετών και άνω στους οποίους θα χορηγηθεί. Ένα μέλος της απείχε.


Πηγή: timesnews.gr