Αρχική ΚΟΣΜΟΣ ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει στοχευμένο οικονομικό πακέτο βοήθειας 500 δισ....

ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει στοχευμένο οικονομικό πακέτο βοήθειας 500 δισ. δολαρίων

261
0

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ δήλωσε χθες, Τρίτη, πως το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για ένα στοχευμένο πακέτο βοήθειας, οικονομικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προβλέψεις του ίδου τύπου με αυτά που έχουν απορρίψει οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι στοχεύουν στην έγκριση οικονομικής βοήθειας κατά των συνεπειών εξάπλωσης της COVID-19 στο επίπεδο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τις διαπραγματεύσεις για ένα πιο ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών (3η Νοεμβρίου) να πλησιάζει, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις για την ανάληψη δράσης, ώστε να βοηθήσουν τους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 214.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.

Το Κογκρέσο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών εξάπλωσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας για τους ανέργους, την άνοιξη.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι περισσότερη βοήθεια είναι απαραίτητη τώρα, αλλά εμφανίζονται να απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους. Με τους ηγέτες των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Γερουσία να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά, μία δικομματική συμφωνία κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού δε φαίνεται πιθανή μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.


Πηγή: timesnews.gr