Οι κινηματογράφοι στην κομητεία του Λος Άντζελες, που έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, ενδέχεται να λάβουν έγκριση για να λειτουργήσουν ακόμη και τη Δευτέρα, για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αξιωματούχοι της κομητείας σε νέες οδηγίες που δημοσιοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη.

Ηείδηση αυτή αναμένεται να δώσει ώθηση στον αναφερόμενο τομέα, καθώς οι εσωτερικές κινηματογραφικές αίθουσες στην κομητεία, όπου βρίσκεται το Χόλιγουντ, έχουν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η λειτουργία των κινηματογράφων θα είναι περιορισμένη στο 25% των θεατών που μπορούν να φιλοξενηθούν σε κάθε αίθουσα, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με τις υπηρεσίες υγείας της ίδιας κομητείας.

Οι θεατές θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι κινηματογράφοι στην πόλη της Νέας Υόρκης, που έχουν τη δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, άνοιξαν τις αίθουσες τους στις 5 Μαρτίου με ικανότητα υποδοχής θεατών στο 25%.

Οι εταιρίες διαχείρισης κινηματογραφικών αιθουσών, όπως η AMC Entertainment Cineworld Plc και η Cinemark Holdings Inc, έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα από την παρατεταμένη διακοπή της λειτουργίας τους και ελπίζουν ότι θα έχουν να παρουσιάσουν ταινίες, που θα κάνουν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες μέσα στο καλοκαίρι, που αποτελεί και την καλύτερη περίοδο για τα έσοδα τους.

Οι εταιρίες παραγωγής ταινιών στο Xόλιγουντ ανέστειλαν τις προβολές σημαντικών ταινιών το 2020 ή έδωσαν τις ταινίες τους για να προβληθούν μέσω υπηρεσιών τεχνολογίας streaming.

Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική προβολή στο πρόγραμμα του Χόλιγουντ για το 2021 είναι η ταινία «Black Widow» της Walt Disney Co, που είναι σήμερα προγραμματισμένη για την 7η Μαΐου.

Άλλες ταινίες που έχουν συμπεριληφθεί στο καλοκαιρινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνουν τη συνέχεια της σειράς ταινιών δράσης «Fast & Furious» με την ταινία «F9», αλλά και την ταινία «Top Gun: Maverick» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


Πηγή: timesnews.gr