Αρχική ΚΟΣΜΟΣ ΗΠΑ-Ταϊβάν: Διμερείς οικονομικές συνομιλίες στις 20 Νοεμβρίου

ΗΠΑ-Ταϊβάν: Διμερείς οικονομικές συνομιλίες στις 20 Νοεμβρίου

302
0

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Κιθ Κρατς, που προκάλεσε τον εκνευρισμό της Κίνας με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ταϊπέι το Σεπτέμβριο, θα ηγηθεί οικονομικών συνομιλιών με την Ταϊβάν μέσα στο μήνα που διανύουμε, όπως δήλωσε χθες, Τρίτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Πομπέο δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο Κρατς θα ηγηθεί του Διαλόγου Σύμπραξης για την Οικονομική Ευημερία με την Ταϊβάν, στις 20 Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε πως οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν ζητήματα για την ασφαλή αλυσίδα προμηθειών, αλλά και την ασφάλεια των δικτύων 5G.

«Ο διάλογος σηματοδοτεί ότι η οικονομική μας σχέση με την Ταϊβάν, μία σφύζουσα δημοκρατία και ένας αξιόπιστος εταίρος, είναι δυνατή και αναπτυσσόμενη» τόνισε ο Πομπέο.

Το γραφείο εκπροσώπησης της Ταϊβάν στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Τσεν Τσερν-σι θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας της Ταϊβάν στην αμερικανική πρωτεύουσα για τις συνομιλίες, που θα πραγματοποιηθούν τόσο με φυσική παρουσία, όσο και ψηφιακά. «Άλλοι επικεφαλής σχετικών υπηρεσιών θα λάβουν μέρος στις συνομιλίες μέσω βίντεο», ανέφερε η ανακοίνωση.


Πηγή: timesnews.gr