Το 2020 ήταν μια δύκολη και για τις ΗΠΑ. Στη συνέχεια παραθέτουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς αριθμούς σε όλες τις επιχειρήσεις, την οικονομία και τη δημόσια υγεία για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, όπως την είδε το morning brew..

  • Υγεία: Σχεδόν 124 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αρρώστησαν από τον κορωνοϊό και 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν. Στις ΗΠΑ, σχεδόν 554.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του Covid. Πριν από ένα χρόνο, ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ ήταν κάτω από 50.
  • Εμβόλια: Πάνω από 410 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε 159 χώρες. 1 στους 4 ενήλικες στις ΗΠΑ έλαβε τώρα την πρώτη δόση εμβολίου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
  • Πακέτα στήριξης: Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου λογαριασμού των 1,9 τρισ. δολ., η DC θα έχει δαπανήσει περισσότερα από 5 τρισ. δολ. για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στους Αμερικανούς τον τελευταίο χρόνο. Για λόγους αναφοράς, το πακέτο τόνωσης του Ομπάμα μετά τη Μεγάλη Ύφεση ήταν 840 δισ. δολ.
  • Θέσεις εργασίας: Παρά την προσθήκη 379.000 θέσεων εργασίας τον περασμένο μήνα, η οικονομία των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 9,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τα επίπεδα πριν από την πανδημία τον Φεβρουάριο του 2020. Ορισμένες εταιρείες έκαναν προσλήψεςι με φρενήρης ρυθμούς, αν και η Amazon είχε κατά μέσο όρο 1.400 νέους εργαζόμενους την ημέρα πέρυσι.
  • Μετοχές: Το S&P 500 ανέβηκε περισσότερο από 50% σε ένα χρόνο και ο Nasdaq, ο οποίος επικεντρώνεται σε εταιρείες τεχνολογίας, σημείωσε άνοδο άνω του 75%. Οι μετοχές που ήταν προετοιμασμένες για τη ζωή στο σπίτι αυξήθηκαν (Etsy + 368%), ενώ ανέβηκαν και άλλες που δεν ήταν (Norwegian Cruise Line + 206%).
  • Επιχειρήσεις: Πολλές νέες επιχειρήσεις προέκυψαν από τα συντρίμμια της πανδημίας -487.577 για να είναι ακριβείς, σύφμωνα με το Yelp. Ο αριθμός αυτός είναι μόνο 14% σε ετήσια βάση.

Πηγή: timesnews.gr